Marel van Andel

Jaar 4

Jaar 4 staat in het teken van afstuderen en een professionele journalist worden. Dit jaar leerde ik alles over Ondernemerschap en Innovatie, was ik begeleider op de nieuwsredactie van de tweedejaars en liep ik stage bij MEST van Kunstloc Brabant.

Ondernemerschap & Innovatie
Cijfer: 9

Stage MEST Magazine
Cijfer: 9

Co-schappen
Cijfer: 8

Tijdens Ondernemerschap & Innovatie ging ik met vier medestudenten aan de slag met het ontwerpen van een nieuw publicatieplatform voor de FHJ. Hierbij spraken we bijna 80 studenten en meerdere docenten. We hebben gebrainstormd en onze ideeën gepitcht aan het Management Team. Het team was enthousiast over onze ideeën en gaat hier ook mee verder.

Tijdens mijn stage bij MEST (mestmag.nl) schreef ik artikelen over kunst en cultuur in Brabant, daarnaast hield ik op de website de vacatures en oproepen in de gaten, zette ik artikelen en social media posts online, regelde ik MESTaffettes en hield ik de redactie mailbox bij. Daarnaast deed ik een onderzoek over hoe MEST meer bereik en interactie op social media zou kunnen krijgen.

Tijdens Co-schappen begeleidde ik met drie medestudenten een nieuwsredactie met tweedejaars. Hierbij leidde ik vergaderingen waarin zij hun ideeën moesten pitchen, hielp ik hen met het vinden van de juiste invalshoeken en deed ik eindredactie over hun producties. Ook kreeg ik les in management, waarbij ik meer leerde over mijn kwaliteiten als coach of leidinggevende.